Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Zeleninu omyjeme a očistíme.
Rajčata a okurku nakrájíme na kostky, cibuli na kolečka a vše smícháme s polníčkem.
Do misky vymačkáme šťávu z ¼ citronu a přidáme i špetku kůry a obraný tymián.
K citronové šťávě vmícháme 50 ml vody a 40 ml olivového oleje. Přidáme sůl a pepř.
Zálivku dobře promícháme a vlijeme k zelenině. Promícháme.
Chléb rozložíme na plech a pokapeme olejem. Necháme ho zapéct na 180 °C dozlatova.
Než se zapeče chléb, orestujeme lehce osolená dýňová semínka na kapce oleje. Poté je odstavíme a osolíme.
Vychladlá semínka vmícháme do salátu a dokončíme krutony tak, že chléb potřeme česnekem, osolíme a opepříme a nakrájíme na kusy. Krutony můžeme pokapat olivovým olejem.
Těsně před podáváním vmícháme krutony do salátu.