Recepty Dětská jídla Hlavní jídla Salát s chlebovými krutony

Ingredience

4 rajčata
1 okurka
polníček
1 červená cibule
dýňová semínka
1 citron
1 stroužek česneku
1 svazek tymiánu
olivový olej
voda
sůl
mletý černý pepř
4 plátky chleba (včerejšího)

Postup přípravy

1

Zeleninu omyjeme a očistíme.

2

Rajčata a okurku nakrájíme na kostky, cibuli na kolečka a vše smícháme s polníčkem.

3

Do misky vymačkáme šťávu z ¼ citronu a přidáme i špetku kůry a obraný tymián.

4

K citronové šťávě vmícháme 50 ml vody a 40 ml olivového oleje. Přidáme sůl a pepř.

5

Zálivku dobře promícháme a vlijeme k zelenině. Promícháme.

6

Chléb rozložíme na plech a pokapeme olejem. Necháme ho zapéct na 180 °C dozlatova.

7

Než se zapeče chléb, orestujeme lehce osolená dýňová semínka na kapce oleje. Poté je odstavíme a osolíme.

8

Vychladlá semínka vmícháme do salátu a dokončíme krutony tak, že chléb potřeme česnekem, osolíme a opepříme a nakrájíme na kusy. Krutony můžeme pokapat olivovým olejem.

9

Těsně před podáváním vmícháme krutony do salátu.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3