Recepty Hlavní jídla Salát s grilovaným hovězím steakem, hruškami a vlašskými ořechy

Ingredience

2 lžičky soli
½ lžičky pepře
2 lžičky sušeného česneku
500 g hovězí roštěné (nakrájené na 2 silnější steaky)
2 lžíce olivového oleje
2 hrušky
200 g římských salátů
100 g rukoly
150 g vlašských ořechů
Dresink
100 ml řeckého jogurtu
1 lžíce olivového oleje
1 stroužek česneku (prolisovaného)
½ lžičky petrželky
½ lžičky sušeného česneku
2 lžičky plnotučné hořčice
lžičky citronové šťávy
sůl

Postup přípravy

1

Olej smícháme s kořením a oba steaky touto směsí důkladně potřeme z každé strany. Na rozpálené grilovací pánvi pečeme z každé strany asi 4 minuty – podle toho, jestli chceme steak syrovější, nebo propečenější. Pak necháme odpočívat.

2

Hrušky omyjeme, nakrájíme a pečeme z každé strany 3 minuty doměkka.

3

Dresink připravíme smícháním všech surovin. Steaky mezitím nakrájíme na úzké plátky.

4

Římský salát a rukolu smícháme, rozdělíme mezi 4 talíře, posypeme vlašskými ořechy, přidáme steaky a hrušky a polijeme dresinkem.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3