Recepty Hlavní jídla Ryby Salát s grilovaným lososem, granátovým jablkem a pomerančem

Ingredience

Grilovaný losos:
400 g lososových filetů
2 lžíce olivového oleje
1 citron (šťáva z půlky)
sůl
mletý černý pepř
Salát:
300 g čerstvé salátové směsi
1 granátové jablko
1 pomeranč
1 lžíce medu
1 lžička dijonské hořčice
2 lžíce olivového oleje
sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy

1

Lososa nakrájíme na širší proužky. Ty osolíme, opepříme a pokapeme citronovou šťávou a olivovým olejem. Maso necháme 60 minut odležet v lednici. Poté ho ogrilujeme z obou stran.

2

Z medu, dijonské hořčice a olivového oleje umícháme zálivku. Osolíme ji a opepříme. Zálivku promícháme s listy salátu.

3

Na talíř naservírujeme salát, ten posypeme zrníčky granátového jablka a měsíčky pomeranče. Nakonec přidáme i kousky grilovaného masa.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3