Recepty Hlavní jídla Salát s grilovaným lososem, granátovým jablkem a pomerančem
Ingredience
Grilovaný losos:
400 g filetu z lososa
2 lžíce olivového oleje
šťáva z půlky citronu
sůl
pepř
Salát:
300 g mixu salátových listů
1 granátové jablko
1 pomeranč
1 lžíce medu
1 lžička dijonské hořčice
2 lžíce olivového oleje
sůl
pepř
Postup přípravy
1
Lososa nakrájíme na širší proužky. Ty osolíme, opepříme a pokapeme citronovou šťávou a olivovým olejem. Maso necháme 60 minut odležet v lednici. Poté ho ogrilujeme z obou stran.
2
Z medu, dijonské hořčice a olivového oleje umícháme zálivku. Osolíme ji a opepříme. Zálivku promícháme s listy salátu.
3
Na talíř naservírujeme salát, ten posypeme zrníčky granátového jablka a měsíčky pomeranče. Nakonec přidáme i kousky grilovaného masa.
Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Recepty podle Vaší chuti

A jéje! Žádné výsledky Prosím, změňte kategorii.
před 2 měsíci
30 min.
Dezerty