Recepty Hlavní jídla Salát s houbami, hermelínem a hruškami
Ingredience
8 žampionů
120 g hermelínu
½ stroužku česneku
1 hruška
1 lžička medu
125 g nízkotučného cottage sýra
½ citronu
40 g vlašských ořechů
1 lžíce bílého vinného octa
2 lžíce extra panenského olivového oleje
1 lžíce dijonské hořčice
balsamico ocet
směs salátů
pepř
sůl
Postup přípravy
1
Rozehřejeme troubu na 180 °C.
2
Odkrojíme nožičky hub a kloboučky dáme opéci na grilovací pánev. Přidáme nakrájený česnek a kousky nasekaných vlašských ořechů.
3
Hermelín vložíme na přibližně 15 minut do trouby.
4
V menší misce promícháme vinný ocet s olejem, hořčicí, solí a pepřem.
5
Grilované žampiony odložíme stranou. Hrušku nakrájíme na tenké plátky, na grilovací pánvi ji opečeme z obou stran a během posledních 30 sekund pokapeme plátky medem.
6
V misce promícháme cottage sýr s kůrou a šťávou z ½ citrónu a špetkou soli i pepře. Nakrájíme směs salátů a v misce je smícháme s grilovanými žampiony.
7
Přidáme cottage sýr, nakrájený hermelín, vše zalijeme zálivkou a posypeme ořechy.
Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Recepty podle Vaší chuti

A jéje! Žádné výsledky Prosím, změňte kategorii.
před 2 měsíci
15 min.
Dezerty