Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Vyzkoušejte i naše další recepty, třeba lehké brokolicové placky. Bylinky mají zázračnou moc – nejenže léčí, ale i krásně provoní a ochutí jídlo. Právě proto jsme v tomto receptu použili mátu. A co jiné bylinky, znáte jejich další využití například při alergiích?
Nemáte rádi recepty s kuřecím masem? Do tohoto salátu můžete použít i jinou alternativu, například králičí maso. Pokud Vám nevyhovuje ani králičí maso a jste vegetariáni, můžete si tento salát připravit s restovaným tofu. Doporučujeme spíše uzené tofu pro jeho výraznější chuť.
Salát s kuřecím masem a jogurtem je chutný i druhý den. Skladujte ho však v lednici a před podáváním ho důkladně promíchejte. Po pár hodinách se z ovoce uvolní šťáva, která spolu s jogurtem zůstane na dně nádoby, v níž salát skladujete. Není to však žádná vada, stačí salát promíchat. Před podáváním ho nezapomeňte oživit čerstvě nasekanou mátou.
Záleží na Vaší fantazii, jaké ovoce do tohoto receptu použijete. My jsme použili jablka, ale zkuste třeba verzi s hruškami. Otestujte také recept na medové hrušky v listovém těstě.
Kuřecí maso si nakrájíme na tenké plátky. Na pánvi rozehřejeme olivový olej a zprudka maso opečeme. Podle chuti osolíme a okořeníme. Po upečení dáme stranou a necháme vychladnout.
Jablka očistíme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na malé kostky.
Mátu nasekáme nadrobno.
Připravíme si mísu, ve které budeme salát míchat. Vložíme do ní vychladlé kuřecí maso, jablka nakrájená na kostky a nasekanou mátu. Následně přidáme jogurt a pokapeme citronovou šťávou. Osolíme, okořeníme podle chuti a důkladně promícháme.
Salát servírujeme vychlazený a ozdobený sezamem. Nejvíce chutná za horkých letních večerů podávaný namísto zmrzliny.