Recepty Hlavní jídla S masem Salát s kuřetem, čekankovými puky a pomerančem

Ingredience

4 kuřecí prsa
olivový olej
čerstvý tymián
8 čekanek (žlutých)
1 čekanka (červená)
1 okurka
1 červená cibule
1 hrst čerstvé petrželky
2 pomeranče
1 pomeranč (jen šťáva)
sůl
mletý černý pepř

Popis

K čekankovým pukům a okurce můžete přidat také jablko a rozinky.

Postup přípravy

1

Kuřecí prsa osolte, opepřete, potřete olejem a vmasírujte do nich lístky tymiánu.

2

Pečte na grilu 6 až 8 minut z jedné a asi 4 minuty z druhé strany. Nechte dojít v teple.

3

Mezitím očistěte čekanky a nakrájejte je nebo natrhejte na menší kousky.

4

Salátovou okurku omyjte a nakrájejte na kolečka nebo na půlkolečka.

5

Cibuli oloupejte a nakrájejte na měsíčky, nasekejte listovou petrželku.

6

Pomeranče oloupejte a nakrájejte na půlkolečka.

7

Čekanku smíchejte s ostatní zeleninou, pomerančem a petrželkou. Přidejte pomerančovou šťávu, osolte, opepřete a zakápněte olejem.

8

Kuřecí prsa nakrájejte na plátky a servírujte na salátu.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3