Recepty Hlavní jídla Salát s kuřetem, čekankovými puky a pomerančem
Ingredience
4 kuřecí prsa
olivový olej
čerstvý tymián
8 žlutých čekankových puků
1 červená čekanka radicchio
1 salátová okurka
1 červená cibule
hrst listové petržele
2 pomeranče
1 pomeranč – šťáva
sůl
pepř
Popis

K čekankovým pukům a okurce můžete přidat také jablko a rozinky.

Postup přípravy
1
Kuřecí prsa osolte, opepřete, potřete olejem a vmasírujte do nich lístky tymiánu.
2
Pečte na grilu 6 až 8 minut z jedné a asi 4 minuty z druhé strany. Nechte dojít v teple.
3
Mezitím očistěte čekanky a nakrájejte je nebo natrhejte na menší kousky.
4
Salátovou okurku omyjte a nakrájejte na kolečka nebo na půlkolečka.
5
Cibuli oloupejte a nakrájejte na měsíčky, nasekejte listovou petrželku.
6
Pomeranče oloupejte a nakrájejte na půlkolečka.
7
Čekanku smíchejte s ostatní zeleninou, pomerančem a petrželkou. Přidejte pomerančovou šťávu, osolte, opepřete a zakápněte olejem.
8
Kuřecí prsa nakrájejte na plátky a servírujte na salátu.
Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept