Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Tento salát je plnohodnotným jídlem, které zaručeně zasytí. A s křupavým chlebem je to opravdová chuťovka.
„Pokud si chcete dopřát na podzim a v zimě jako hlavní jídlo salát ze syrové zeleniny, doporučuji vždy doplnit o složku, která vás zahřeje,“ říká dietoložka Zuzana Pavelková Šafářová. „V chladném počasí nestačí se teple obléci, důležité je prohřát rovněž naše vnitřní orgány. Na rozdíl od syrové zeleniny, která naše tělo ochlazuje, maso velmi zahřívá. Tento salát bezpochyby zasytí na velmi dlouhou dobu. Ovšem pokud ho budete jíst v pozdních večerních hodinách, a navíc ve větším množstvím, budete mít nejspíš problém jej strávit a může vám narušit spánek. Vhodný by byl zejména jako oběd či první jídlo po sportovním výkonu, dodá všechny makroživiny, tedy sacharidy, bílkoviny a tuky. Nositelem zdravých tuků bude avokádo. Vajíčka stejně jako hovězí maso představují nejkvalitnější bílkovinu. Pokrm jednoznačně posilní krev díky vitamínům řady B a megadávce železa. Hovězí maso má spoustu zdravotních benefitů, ale rovněž zatěžuje tlusté střevo. A proto je nejvhodnější jíst vždy maso společně se zeleninou, která střeva naopak hezky „vyčistí“.“
Nakrájíme rajčata a okurku, omyjeme salát a nasekáme na malé kousky. Nakrájíme avokádo na plátky, vejce uvařená natvrdo nakrájíme na půlky.
Nyní připravíme dresink: Rozmačkáme česnek a smícháme ho s ostatními ingrediencemi na dresink.
Na rozpálené pánvi restujeme steak z obou stran po dobu asi 3–4 minut (medium). Orestujeme i po stranách.
Do mísy přidáme salát, rajčata, okurku, avokádo, zalijeme olejem a posypeme pepřem. Vše důkladně promícháme. Přidáme půlky vajec.
Steak nakrájíme na plátky, přidáme je do mísy s připraveným salátem a polijeme dresinkem.
Podáváme s bylinkovým chlebem: Nakrájíme petrželovou nať a tymián a smícháme je buď s máslem, nebo s olejem. Nakrájený chléb potřeme česnekem a opatrně natřeme bylinkovým máslem nebo zakápneme olejovou směsí. Krátce propečeme. Můžeme podávat.