Recepty Hlavní jídla Salát se steakem a bylinkovým chlebem
Ingredience
350 g rib eye nebo striploin steak
salát
cherry rajčátka
1 okurka
8 vajec (natvrdo)
2 ks avokádo
olivový olej
pepř
sůl
Dresink:
100 ml majonézy
1 lžíce citronová šťáva
1 stroužek česneku
2 lžíce petrželová nať
pepř
sůl
Bylinkový chleba:
4 chleba (krajíce)
1 stroužek česneku
2 lžíce olivového oleje (nebo másla)
2 lžíce bylinky (na dochucení - tymián, petrželová nať)
Postup přípravy
 alt=
1
Nakrájíme rajčata a okurku, omyjeme salát a nasekáme na malé kousky. Nakrájíme avokádo na plátky, vejce uvařená natvrdo nakrájíme na půlky.
 alt=
2
Nyní připravíme dresink: Rozmačkáme česnek a smícháme ho s ostatními ingrediencemi na dresink.
 alt=
3
Na rozpálené pánvi restujeme steak z obou stran po dobu asi 3–4 minut (medium). Orestujeme i po stranách.
 alt=
4
Do mísy přidáme salát, rajčata, okurku, avokádo, zalijeme olejem a posypeme pepřem. Vše důkladně promícháme. Přidáme půlky vajec.
 alt=
5
Steak nakrájíme na plátky, přidáme je do mísy s připraveným salátem a polijeme dresinkem.
 alt=
6
Podáváme s bylinkovým chlebem: Nakrájíme petrželovou nať a tymián a smícháme je buď s máslem, nebo s olejem. Nakrájený chléb potřeme česnekem a opatrně natřeme bylinkovým máslem nebo zakápneme olejovou směsí. Krátce propečeme. Můžeme podávat.
Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Prohlédněte si letáky a katalogy

TESCO Kouzelné Vánoce

Více informací  Informace



Platí pro hypermarket a obchodní domy.
Katalogová nabídka platí v hypermarketech a obchodních domech od 14. 11. od 8:00 do 26. 11. 2018 dle otevíracích dob jednotlivých obchodních jednotek nebo do vyprodání zásob, s výjimkou odlišné platnosti na vybraných stranách. Uvedené ceny jsou v českých korunách. V letáku jsou použity ilustrační fotografie. Za případné tiskové chyby se omlouváme. Tesco Stores ČR, a. s., Vršovická 1527/68 b, Praha 10. ID. č. 2018/38X_5k.
Údaje o platnosti
Údaje o platnosti
1 / 8