Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
TIP: Vyzkoušejte i jiné druhy italských šunek! Skvěle chutná také prosciutto crudo.
Mozzarellu vyjmeme z nálevu a nakrájíme na hranolky. Všechny kousky obalíme v parmské šunce a rozpůlíme, aby vznikly malé jednohubky.
Do misky si připravíme šťávu z ½ citrónu, pomalu přiléváme asi 2 lžíce olivového oleje a zašleháváme, nakonec zálivku opepříme.
Na talíř servírujeme nejprve špenátové a rukolové lístky, zasolíme a přidáme kousky obalené mozzarelly. Vše zalijeme připravenou citronovo-olejovou zálivkou.
Salát podáváme jako předkrm, přílohu nebo hlavní chod.