Recepty Hlavní jídla S masem Segedínsky guláš

Ingredience

3 lžíce vepřového sádla
1 cibule (velká)
3 stroužky česneku
500 g vepřové plece
2 lžíce mleté papriky
gulášové koření
sůl
voda (trochu)
1 kg kysaného zelí
lžíce hladké mouky

Postup přípravy

1

Na sádle necháme zesklovatět cibuli s česnekem, přidáme na kostky nakrájené maso, které zaprášíme paprikou, kořením a posypeme solí. Maso osmahneme, dokud se ze všech stran nezatáhne, poté jej podlijeme trochou vody a necháme asi 90 min dusit, aby částečně změklo. Po 90 min k masu přidáme scezené kyselé zelí a přidáme opět vodu, aby se nám guláš nepřipaloval. Dusíme dalších 90 min, dokud vše nezměkne. V menší odměrce si připravíme mouku, kterou guláš zahustíme. Rozmícháme ji v troše vody, aby v ní nebyly hrudky, a přilijeme do guláše. Jídlo necháme probublat, dokud nezhoustne a podáváme s houskovým knedlíkem.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3