Recepty Hlavní jídla S masem Segedínsky guláš

Ingredience

3 lžíce sádla

1 velká cibule

3 stroužek česneku

500 g vepřová plec

2 lžíce mleté papriky

koření (do guláše)

sůl

1 trochu vody

1 kg zelí (kyselé)

1,5 lžíce mouky

Postup přípravy

1

Na sádle necháme zesklovatět cibuli s česnekem, přidáme na kostky nakrájené maso, které zaprášíme paprikou, kořením a posypeme solí. Maso osmahneme, dokud se ze všech stran nezatáhne, poté jej podlijeme trochou vody a necháme asi 90 min dusit, aby částečně změklo. Po 90 min k masu přidáme scezené kyselé zelí a přidáme opět vodu, aby se nám guláš nepřipaloval. Dusíme dalších 90 min, dokud vše nezměkne. V menší odměrce si připravíme mouku, kterou guláš zahustíme. Rozmícháme ji v troše vody, aby v ní nebyly hrudky, a přilijeme do guláše. Jídlo necháme probublat, dokud nezhoustne a podáváme s houskovým knedlíkem.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Prohlédněte si letáky a katalogy


1 / 8

Recepty podle Vaší chuti

A jéje! Žádné výsledky Prosím, změňte kategorii.
2 3 4