Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Tip: Na Velikonoce zkuste místo špenátu použít kopřivy.
Čerstvý špenát zbavte tvrdých stonků a spařte vroucí vodou. Nechte ho vychladnout a vymačkejte přebytečnou tekutinu.
Špenát nasekejte a v míse smíchejte s mletým masem.
Přidejte nastrouhaný sýr, vejce, majoránku, sůl a pepř.
Na pánvi rozehřejte olej. Orestujte na něm nadrobno nakrájenou šalotku s česnekem a přidejte je ke směsi. Vše smíchejte a podle potřeby přidejte strouhanku.
Směs zpracujte do dvou podélných šišek. Do horní části zapíchněte párátka, aby sekaná držela tvar.
Pekáček vymažte sádlem a vysypte strouhankou.
Pečte při 180 °C dozlatova, asi 1 hodinu.