Recepty Hlavní jídla S masem Sendvič s grilovaným hovězím steakem

Ingredience

500 g hovězí svíčkové
2 čerstvé červené papriky
2 jablka
1 šalotka (malá)
1 chilli paprička
1 lžíce medu
1 lžíce balzamikového octa
kari
4 krajíce chleba
dijonská hořčice
sůl
mletý černý pepř

Popis

Tip: Místo grilované papriky lze použít cuketu či lilek. Hovězí maso můžete nahradit grilovaným krůtím masem.

Postup přípravy

1

Hovězí roštěnec osolte a opepřete.

2

Maso zprudka ogrilujte po obou stranách tak, aby uvnitř zůstalo růžové, asi 3 minuty.

3

Nechte ho pod pokličkou nebo v troubě asi 10 minut odpočinout.

4

Mezitím na grilu ogrilujte proužky papriky.

5

Jablka nakrájejte na drobné kostičky, stejně tak šalotku.

6

Šalotku zpěňte v pánvi na lžíci olivového oleje.

7

Přidejte jablka, sůl, pepř, med a chilli papričku a chvíli restujte. Pokapejte balzamikovým octem a opět chvíli restujte.

8

Nakonec přidejte trošku kari. Promíchejte, stáhněte z ohně a nechte vychladnout.

9

Chléb potřete hrubozrnou hořčicí. Přidejte roštěnec nakrájený na plátky, grilovanou papriku a podávejte s jablečnou salsou.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3