Recepty Polévky Silný vývar z kuřecích hřbetů

Ingredience

1 balení kuřecích hřbetů
1 cibule
3 mrkve
2 kořenové petržele (menší)
½ celeru
1 bobkový list
5 kuliček celého pepře
3 kuličky celého nového koření

Popis

TIP 1: Hotový vývar můžeme hned použít na přípravu omáček či polévek. Zbytek vývaru dejte zmrazit.

TIP 2: Nevíte si rady s přípravou vývaru? Přečtěte si náš článek

Postup přípravy

1

Cibuli zbavíme kořene a rozpůlíme. Slupku na ní necháme, ta dodá polévce krásnou zlatavou barvu. Zbytek zeleniny očistíme a když bude potřeba, i rozkrojíme.

2

Připravíme si kuřecí hřbety, které dáme do hrnce se studenou vodou spolu se zeleninou a kořením.

3

Vývar necháme pomalu táhnout (probublávat) na plotýnce nejméně dvě hodiny. Občas se u hrnce zastavíme a sebereme pěnu. Hotový vývar scedíme.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3