Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Jak by řekly leckteré babičky, zalít čaj umí každý. Ale dobře ho ochutit, to už je věda! V receptu se dozvíte, jak si připravit vitamínovou bombu, na kterou už leckdo z vás už možná zapomněl. Je čas na šípkovou seanci.
Usušte nasbírané šípky (nebo použijte kupované). Pokud máte, můžete použít i sušičku. Přibližně dvě hrsti šípků zalijte vařící vodou a nechce delší dobu louhovat. Jakmile šípky změknou, trochu je pomačkejte, aby se uvolnilo více chuti a vůně. Pak čaj přelijte přes sítko.
Tady ale příprava nekončí, právě naopak! Šípkový čaj nepotřebuje sladit, sám o sobě má totiž výbornou nasládlou chuť. Nicméně ho můžeme ještě vylepšit sušenými jablky nebo hruškami, které dodají trochu přírodního cukru navíc. Pro závěrečnou chuťovou tečku zkuste do čaje přihodit pomerančovou nebo citronovou kůru.
TIP: Z šípků můžete udělat i druhý nálev, který mnozí lidé považují za ještě lahodnější!