Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Jablka dobře umyjeme a osušíme. Nakrájíme je a zbavíme jadřinců. Očištěná jablka nakrájíme na čtvrtiny a vložíme je do hrnce se studenou vodou.
Jablka by měly být ve vodě ponořeny z ¼. Dáme je vařit asi na 15 minut do měkka. Měkká jablka necháme vychladit a propasírujeme je přes sítko.
Připravíme si čistou plátěnou utěrku a necháme přes ni překapat vzniklé pyré. Jablečnou šťávu ochutíme cukrem. Na jeden litr budeme potřebovat 1 kg cukru.
Jablečnou šťávu s cukrem necháme projít varem, aby se cukr rozpustil. Přidáme citronovou šťávu a zamícháme. Během vaření šťávy je potřeba odstraňovat vzniklou pěnu.
Hotový sirup plníme do nahřátých skleněných lahví.