Skládaný jablkový koláč

Ingredience

1. těsto
400 g hladké mouky
150 g másla
100 g moučkového cukru
8 lžic vody
2 lžíce kakaa
1 vejce
1 balení prášku do pečiva
2. těsto
200 g polohrubé mouky
200 g krupicového cukru
2 vejce
100 ml slunečnicového oleje
150 ml vody
1 balení prášku do pečiva
Náplň
1 balení plnotučného tvarohu
100 ml mléka
2 polévkové lžíce krystalového cukru
Dále
jablka (nastrouhaná)
2 polévkové lžíce krystalového cukru (nebo vanilkového cukru)
mletá skořice

Postup přípravy

1

Nejdříve připravíme první těsto smícháním a ručním vypracováním uvedených surovin. Těsto je měkčí, přeneseme jej na plech vyložený pečicím papírem a dotvarujeme do krajů a rohů až na plechu pomocí malého válečku.

2

Tvarohy rozmícháme dohladka s mlékem a cukrem. Naneseme jej na těsto na plechu. Na tvaroh dáme ve vyšší vrstvě nastrouhaná jablka, posypeme cukrem ( vanilínovým) a poprášíme skořicí.

3

Poslední vrstvu tvoří těsto, které vyšleháme z uvedených surovin a nalijeme rovnoměrně na jablka. Vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme, dokud nám nezrůžoví horní vrstva.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3