Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
V současné době se v České republice skopové maso konzumuje zřídka, a to i přesto, že v minulosti se podávalo celkem často. V kuchařce z první republiky se praví, že skopové je poměrně levné a je jedním z nejšťavnatějších mas. Snese i mnoho vedlejších příloh, jako jsou brambory nebo rýže. Z meziválečného období pochází recepty na skopové se zimní zeleninou, jakou je například řepa.
Cibule nakrájejte najemno a nechte osmahnout na másle. Přidejte k nim na větší kousky nakrájené a osolené skopové maso, které nechte zatáhnout. Poté k masu přidejte vodu – tolik, aby bylo potopeno – opepřete a duste do změknutí.
Mezitím oloupejte řepy, nakrájejte je na větší kostičky a chvíli je povařte v osolené vodě. Poté je vyndejte, přidejte k masu a duste společně s ním. Maso poté společně s řepou vyjměte z omáčky. Tu zahustěte nastrouhaným chlebem, a ještě chvíli povařte.
Maso úhledně nakrájejte vraťte do omáčky a servírujte na talíř nebo do misky. Podávejte s bramborami nebo s rýží.