Recepty Dezerty Pečené Skořicová roláda

Ingredience

120 g hladké mouky
1 lžička mleté skořice
1 lžička mletého zázvoru (sušený)
¼ lžičky soli
5 vajec (velkých)
120 g krystalového cukru
Náplň:
250 g lučiny (nebo mascarpone, v pokojové teplotě)
7 lžic másla (v pokojové teplotě)
200 g moučkového cukru
lžíce vanilkového cukru

Postup přípravy

1

Rozehřejte troubu na 160 °C. Na menší plech položte pečící papír.

2

V míse smíchejte mouku, skořici, sušený zázvor, pepř a sůl.

3

Oddělte žloutky od bílků. Smíchejte žloutky s polovinou cukru a jemně promíchejte. Z bílků vyšlehejte tuhý sníh.

4

Smíchejte žloutky se sypkou směsí a jemně vmíchejte sníh.

5

Nalijte těsto na plech a pečte 15 minut. Upečené těsto položte na vlhkou utěrku pečícím papírem nahoru a opatrně papír odstraňte. Těsto pomocí utěrky srolujte a nechte vychladnout.

6

Náplň připravte tak, že smícháte všechny ingredience a do hladka je rozmixujete.

7

Vychladlé těsto opatrně vyjměte z utěrky, naplňte směsí a znovu srolujte.

8

Posypejte rolku moučkovým cukrem a podávejte.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3