Recepty Předkrmy Škvarkové placky

Ingredience

1 kg hladké mouky
1 vejce
700 g škvarku
2 lžíce vepřového sádla
3 sklenice mléka
1 kostka čerstvého droždí
hrubá sůl
celý kmín

Postup přípravy

1

Trošku mléka si dáme do jiné nadobi lehce ohřejem přidáme špetku cukru rozdrobený droždí a necháme vzejít kvásem.

2

Mezi tím si naypeme mouku do misky smícháme a trochou soli přidáme vajíčko 2 lžíce sádla půl kila celých škvarek a 200g rozemletých které jsme před přidáni lehce opražily a vysušily ubrouskem ( bez tohoto bylo těsto moc hutné a zdrclo se) přidáme i vzešlý kvásek a zbytek mléka.

3

Vše dúkladně zpracujeme na krásne těsto a necháme hodinku vykýnout. Poté uděláme bochánky a necháme ještě 15 minut dojít.

4

Placičky potřeme žloutkem nebo vodou, posypeme hrubozrnou solí a kmínem. Pečeme na 180° dokud nejsou krásne nazlátlé.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3