Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
TIP: Posypat můžeme sezamem a pro zjemnění chuti můžeme navrch přidat trochu zakysané smetany.
Předehřejeme si troubu na 400 stupňů. Brambory rozkrojíme napůl, vyškrábeme vnitřek a dáme péct zhruba na 40 minut.
Zatímco se pečou brambory, smícháme tahini pastu s citronovou šťávou a rozemletým česnekem, osolíme a přidáme vodu, dokud není směs akorát hustá.
Na pánvi si necháme rozehřát olivový olej, přidáme vnitřek brambor, cibuli a mícháme, dokud směs nezměkne, po dobu 5 minut. Přidáme namletý česnek a červenou papriku, promícháme a do vzniklé směsi přisypeme cizrnu a drcený koriandr. Po 3 minutách dodáme citronovou šťávu, dochutíme solí a pepřem, opět promícháme a dáme stranou.
Upečené slupky brambor naplníme vzniklou směsí a navrch přidáme omáčku z tahini pasty.