Recepty Předkrmy Teplé Slané houbové muffiny s bazalkou

Ingredience

250 ml polotučného mléka
1 svazek jarní cibule
5 stroužků česneku
2 lžíce másla
4 housky
5 vajec
2 cibule
20 dkg hub shitaké (čerstvých hub)
sůl
mletý černý pepř
čerstvá bazalka (na ozdobení)

Postup přípravy

1

Nejdříve si nakrájíme cibuli najemno a očistíme si houby, které následně nakrájíme na menší kousky. Pokud nemáme čerstvé houby, můžeme použít sušené, ty je potřeba předem namočit do vody.

2

Na rozehřáté pánvi si necháme rozpustit máslo a osmažíme na něm cibulku. K ní pak přidáme houby a dusíme cca deset minut, dokud nejsou poloměkké.

3

K houbám přidáme housky nakrájené na kostičky, přilijeme mléko a žloutky, přidáme špetku soli, jarní cibulku nakrájenou na kolečka a prolisovaný česnek. Z bílků si ušleháme sníh a opatrně ho smícháme se směsí.

4

Troubu si rozehřejeme na 180 °C a mezitím plníme směsí formičky na muffiny. Pečeme je cca 20 minut dozlatova. Zdobíme čerstvě natrhanými lístky bazalky.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3