Slané pizza tyčinky z bezlepkové mouky

Ingredience

300 g bezlepkové mouky
½ lžičky krystalového cukru
1 lžička soli
1 kostka čerstvého droždí (bezlepkového)
200 ml vody (vlažné)
30 ml olivového oleje
100 g rajčatového pyré
1 stroužek česneku
10 dkg eidamu
sušené oregano
sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy

1

Ve vodě rozmícháme droždí a cukr. Mouku na pracovní desce smícháme se solí a cukrem. Veprostřed uděláme důlek a do něj vlijeme olivový olej a vodu s droždím. Vypracujeme hladké těsto, které by se nemělo lepit. V případě potřeby přidáme mouku nebo vodu. Těsto necháme kynout 30 minut.

2

Rajčatové pyré smícháme s utřeným česnekem. Osolíme ho a opepříme podle chuti. Troubu předehřejeme na 210 °C.

3

Vykynuté těsto rozválíme na celou šíři plechu. Přetřeme ho rajčatovým pyré s česnekem, posypeme strouhaným sýrem a oreganem. Pečeme ve vyhřáté troubě deset minut, dokud nám nezezlátnou okraje.

4

Upečenou pizzu pokrájíme na tyčinky široké 2 cm.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3