Slaný koláč s karamelizovanou cibulkou

Ingredience

300 g špaldové mouky
10 g sušeného droždí
180 ml vody
2 lžíce třtinového cukru
2 lžíce olivového oleje
4 lžíce fíkového balzamikového krému
4 červené cibule
4 vejce
50 ml mléka
sůl

Postup přípravy

1

Do mísy nalijeme vodu, přidáme droždí a trochu cukru. Mísu přikryjeme utěrkou a necháme 10 minut stát.

2

Po 10ti minutách do kvásku vsypeme mouku, sůl a přidáme lžíci olivového oleje. Vypracujeme hladké těsto a vytvoříme bochánek. Ten necháme v míse, přikryjeme ji utěrkou a opět necháme cca 30 minut odpočinout.

3

Mezitím si připravíme karamelizovanou cibulku. Na pánvi rozehřejeme lžíci olivového oleje, přidáme cibuli nakrájenou na plátky a necháme ji restovat. Jakmile začne cibule hnědnout, přidáme třtinový cukr, balzamikový krém a restujeme cca 5 minut, dokud nezačne cukr karamelizovat. Cibuli odstavíme z plotny.

4

Vykynuté těsto rukou vtlačíme do vymyzané koláčové formy a prsty vytvarujeme okraje. Na těsto rozprostřeme zkaramelizovanou cibuli. Vejce rozšleháme s mlékem, osolíme a vlijeme na koláč.

5

Pečeme v troubě vyhřáté na 190 stupňů, cca 20 minut.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3