Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Do mísy nalijeme vodu, přidáme droždí a trochu cukru. Mísu přikryjeme utěrkou a necháme 10 minut stát.
Po 10ti minutách do kvásku vsypeme mouku, sůl a přidáme lžíci olivového oleje. Vypracujeme hladké těsto a vytvoříme bochánek. Ten necháme v míse, přikryjeme ji utěrkou a opět necháme cca 30 minut odpočinout.
Mezitím si připravíme karamelizovanou cibulku. Na pánvi rozehřejeme lžíci olivového oleje, přidáme cibuli nakrájenou na plátky a necháme ji restovat. Jakmile začne cibule hnědnout, přidáme třtinový cukr, balzamikový krém a restujeme cca 5 minut, dokud nezačne cukr karamelizovat. Cibuli odstavíme z plotny.
Vykynuté těsto rukou vtlačíme do vymyzané koláčové formy a prsty vytvarujeme okraje. Na těsto rozprostřeme zkaramelizovanou cibuli. Vejce rozšleháme s mlékem, osolíme a vlijeme na koláč.
Pečeme v troubě vyhřáté na 190 stupňů, cca 20 minut.