Rádi si v kavárnách pochutnáváte na slaných dobrotách s šálkem kvalitní kávy? Upečte si slaný koláč s karamelizovanou cibulkou v pohodlí domova.
300 g špaldové mouky
10 g sušeného droždí
180 ml vlažné vody
2 lžíce třtinového cukru
2 lžíce olivového oleje
4 lžíce fíkového balzamikového krému Kalamáta
4 červené cibule
4 vejce
50 ml mléka
sůl
Do mísy nalijeme vodu, přidáme droždí a trochu cukru. Mísu přikryjeme utěrkou a necháme 10 minut stát.
Po 10ti minutách do kvásku vsypeme mouku, sůl a přidáme lžíci olivového oleje. Vypracujeme hladké těsto a vytvoříme bochánek. Ten necháme v míse, přikryjeme ji utěrkou a opět necháme cca 30 minut odpočinout.
Mezitím si připravíme karamelizovanou cibulku. Na pánvi rozehřejeme lžíci olivového oleje, přidáme cibuli nakrájenou na plátky a necháme ji restovat. Jakmile začne cibule hnědnout, přidáme třtinový cukr, balzamikový krém a restujeme cca 5 minut, dokud nezačne cukr karamelizovat. Cibuli odstavíme z plotny.
Vykynuté těsto rukou vtlačíme do vymyzané koláčové formy a prsty vytvarujeme okraje. Na těsto rozprostřeme zkaramelizovanou cibuli. Vejce rozšleháme s mlékem, osolíme a vlijeme na koláč.
Pečeme v troubě vyhřáté na 190 stupňů, cca 20 minut.
Více informací
Více informací
Více informací
© 2019 Tesco Stores ČR a.s.