Slaný koláč s tuňákem a cizrnou

Ingredience

Na těsto
250 g špaldové mouky
1 vejce
125 g másla
25 ml vody (studené)
sůl
Náplň
4 vejce
320 g tuňáka v rajčatové omáčce
100 ml mléka
200 g cizrny ve slaném nálevu
balkánský sýr
6 cherry rajčat (malých)
hrubá sůl (mořská)
sušené oregano

Postup přípravy

1

V míse smíchejte suroviny na těsto, pomocí rukou vypracujte bochánek a nechte ho alespoň hodinu odležet v lednici. Po hodině těsto vytáhněte, vyválejte z něho placku a přeneste ji do koláčové formy. Těsto vytvarujte tak, aby bylo ve všech záhybech a sahalo až po okraj. Dno těsta propíchejte na několika místech vidličkou. Těsto pečte v troubě vyhřáté na 180 stupňů cca 15 minut.

2

Po upečení koláč vytáhněte z trouby a nechte ho na chvilku vychladnout. Po vychladnutí navrstvěte na dno těsta tuňáka, cizrnu a napůl rozkrojená cherry rajčátka. Vše zalijte vejci rozšlehanými s mlékem a špetkou soli. Vršek koláče posypte oreganem, balkánským sýrem a pečte dalších 25 minut.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3