Slaný koláč se žampiony, cibulí a rukolou bez lepku

Ingredience

Těsto
100 g kukuřičné mouky
30 g rýžové mouky
½ lžičky bezlepkového prášku do pečiva
50 ml olivového oleje
50 ml vody (studené)
½ lžičky soli
Náplň
1 červená cibule
10 žampionů
1 stroužek česneku
120 g čedaru (nastrouhaného)
1 lžíce olivového oleje
50 g rukoly
200 ml smetany na vaření
2 vejce
sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy

1

Smícháme rýžovou mouku s kukuřičnou, kypřícím práškem a solí. Přidáme olej a vodu. Vypracujeme hladké těsto, které necháme odležet 60 minut v lednici.

2

Cibuli nakrájíme na proužky a žampióny a česnek na plátky. Na pánvi rozehřejeme olej a na něm opečeme cibuli s žampióny a česnekem.

3

Troubu si předehřejeme na 180 °C. V míse ušleháme smetanu s vejci, nastrouhaným čedarem, solí a pepřem. Těsto vmačkáme do formy. Nezapomeneme ani na okraje a propíchat dno vidličkou. Dáme ho péct na 10 minut.

4

Po uplynulé době vyndáme formu s korpusem z trouby. Na těsto navršíme rukolu a žampióny s cibulí a česnekem. Zalijeme smetanovou směsí a dáme péct na dalších 20 minut.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3