Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Nejdříve si rozehřejte troubu na 190°C.
Do kuchyňského robotu vložte mouku, sůl, máslo a dvě polévkové lžíce vody. Umixujte těsto. Pokud se vám bude těsto lepit, přidejte ještě jednu lžíci vody.
Těsto zabalte do potravinové fólie a nechte dvě hodiny odpočívat v ledničce.
Vytřete máslem pečicí formu o průměru 25 cm. Následně do této formy rozvrstvěte těsto tak, aby bylo i na okrajích pečicí formy a nebyly na něm žádné trhlinky. Následně těsto propíchejte vidličkou, aby příliš nenakynulo.
Poté těsto pečte v předehřáté troubě 35 minut dozlatova. Následně jej nechte úplně vychladnout.
Ve větší misce smíchejte vejce, máslo, čerstvý špenát natrhaný na menší kousky, olivy, parmazán, rajčatovou omáčku a vše důkladně promíchejte. Přidejte špetku soli a černého pepře.
Tomatovou směs přelijte na těsto, dozdobte černými olivami, kolečky rajčat a lístky špenátu.
Pečte 20 minut v předehřáté troubě a 15 minut před podáváním koláč nechte vychladnout.
Podávat jej můžete s čerstvými lístky bazalky nebo nějakým salátkem.