Recepty Předkrmy Teplé Slaný rajčatový koláč s olivami a špenátem
Ingredience
Těsto
225 g hladké mouky
špetka soli
110 g másla
Náplň
hrst čerstvého špenátu
3 velká rajčata
2 lžíce změklého másla
50 g strouhaného parmazánu
černé olivy
sůl a pepř
Postup přípravy
1
Nejdříve si rozehřejte troubu na 190°C.
2
Do kuchyňského robotu vložte mouku, sůl, máslo a dvě polévkové lžíce vody. Umixujte těsto. Pokud se vám bude těsto lepit, přidejte ještě jednu lžíci vody.
3
Těsto zabalte do potravinové fólie a nechte dvě hodiny odpočívat v ledničce.
4
Vytřete máslem pečicí formu o průměru 25 cm. Následně do této formy rozvrstvěte těsto tak, aby bylo i na okrajích pečicí formy a nebyly na něm žádné trhlinky. Následně těsto propíchejte vidličkou, aby příliš nenakynulo.
5
Poté těsto pečte v předehřáté troubě 35 minut dozlatova. Následně jej nechte úplně vychladnout.
6
Ve větší misce smíchejte vejce, máslo, čerstvý špenát natrhaný na menší kousky, olivy, parmazán, rajčatovou omáčku a vše důkladně promíchejte. Přidejte špetku soli a černého pepře.
7
Tomatovou směs přelijte na těsto, dozdobte černými olivami, kolečky rajčat a lístky špenátu.
8
Pečte 20 minut v předehřáté troubě a 15 minut před podáváním koláč nechte vychladnout.
9
Podávat jej můžete s čerstvými lístky bazalky nebo nějakým salátkem.
Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept