Slavnostní čokoládové lanýže bez přidaného cukru

Ingredience

200 g mléčné čokolády se sladidly (nugátové)
100 g másla
70 g smetany ke šlehání
1 kávová lžička práškového sladidla (sypké stévie)
1 polévková lžíce rumu
Na obalení
kakao (hořké)

Postup přípravy

1

V kastrůlku zahřejeme za stálého míchání máslo, smetanu a stévii.

2

Jakmile se máslo rozpustí, odstavíme a přidáme na kousky nalámanou nugátovou čokoládu.

3

Mícháme, dokud se úplně nerozpustí. Tuto směs necháme vychladnout a uložíme do druhého dne do lednice.

4

Z lanýžové hmoty tvoříme kuličky, které obalíme v hořkém kakau. Skladujeme v chladu.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3