Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Mrkev oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Pórek nakrájíme na kolečka a důkladně ho opláchneme, abychom jej zbavili nečistot.
Z másla si oddělíme asi 3 lžíce na smažení. Na rozpáleném másle si osmažíme mrkev společně s pórkem. Zamícháme a zeleninu zalijeme zeleninovým vývarem. Vaříme asi 20 minut.
Ze zbytku másla připravíme světlou jíšku. Máslo rozehřejeme, zasypeme ho moukou a rychle zamícháme.
Hotovou jíšku vmícháme do polévky. Podle chuti přidáme sůl, pepř a muškátový květ. Ve smetaně rozmícháme vajíčka a směs nalijeme do polévky. Polévku odstavíme z plotny a zamícháme.
Bagetu nakrájíme na kolečka a opražíme ji na pánvi.
Hotovou polévku podáváme s bagetou.