Šlehačková bábovka s nízkým obsahem laktózy

Ingredience

250 ml smetany ke šlehání
300 g polohrubé mouky
200 g moučkového cukru
4 vejce
1 lžíce kakaa
1 balení prášku do pečiva
1 balení vanilkového cukru
1 špetka soli
margarín (na vymazání)
hladká mouka (na vysypání)

Popis

TIP: Než bábovku vyklopíte, nechte ji odstát v troubě, aby měla čas vychladnout a nesrazila se.

Postup přípravy

1

Předehřejeme si troubu na 150 °C. V misce rozšleháme vajíčka s vanilkovým a moučkovým cukrem a špetkou soli, aby nám vznikla pěnová směs. Přidáme smetanu ke šlehání a ještě chvíli šleháme.

2

Do směsi přidáme mouku i prášek do pečiva a znovu vyšleháme, aby vznikla hladká hmota. Asi ¼ těsta odlijeme stranou a zbytek nalijeme do tukem vymazané a moukou vysypané formy na bábovku.

3

Odloženou část těsta smícháme s kakaem a nalijeme ji do formy. Bábovku pečeme asi 45 minut. Bábovku před koncem pečení hlídáme. To, že je bábovka hotová, poznáme pomocí špejle.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3