Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
TIP: Než bábovku vyklopíte, nechte ji odstát v troubě, aby měla čas vychladnout a nesrazila se.
Předehřejeme si troubu na 150 °C. V misce rozšleháme vajíčka s vanilkovým a moučkovým cukrem a špetkou soli, aby nám vznikla pěnová směs. Přidáme smetanu ke šlehání a ještě chvíli šleháme.
Do směsi přidáme mouku i prášek do pečiva a znovu vyšleháme, aby vznikla hladká hmota. Asi ¼ těsta odlijeme stranou a zbytek nalijeme do tukem vymazané a moukou vysypané formy na bábovku.
Odloženou část těsta smícháme s kakaem a nalijeme ji do formy. Bábovku pečeme asi 45 minut. Bábovku před koncem pečení hlídáme. To, že je bábovka hotová, poznáme pomocí špejle.