Recepty Hlavní jídla Ryby Smažené kapří podkovy v parmazánovém těstíčku

Ingredience

Na kapří podkovy
4 podkovy z kapra
hladká mouka
1 citron (jen šťáva)
sůl
Na těstíčko
80 g strouhanky
3 lžíce strouhaného parmazánu
3 vejce (jen bílky)
sůl
mletý černý pepř
Na smažení
150 ml slunečnicového oleje
Na servírování
1 citron

Popis

TIP 1: Kapří podkovy nechejte před servírováním okapat na papírových utěrkách nebo v sítu - zbavíte se tak přebytečného oleje.

TIP 2: Nemáte parmazán? Nevadí, použít můžete i jiný sýr. Důležité je, aby byl tvrdý a nastrouhaný na jemno.

TIP 3: Kapra nemusíte smažit jen na oleji - skvěle chutná i na sádle.

Postup přípravy

1

Maso důkladně očistíme, z obou stran osolíme a pokapeme citronovou šťávou. Kapří podkovy obalíme ze všech stran v hladké mouce. Maso důkladně očistíme, z obou stran osolíme a pokapeme citronovou šťávou. Kapří podkovy obalíme ze všech stran v hladké mouce.

2

Do hlubšího talíře si připravíme bílky, které lehce našleháme. Bílky ochutíme solí a pepřem, vmícháme na jemno nastrouhaný parmazán a strouhanku.

3

Vše důkladně promícháme, aby nám vzniklo konzistentní těstíčko, které necháme asi 30 minut odležet v lednici.

4

Kapří podkovy obalujeme v těstíčku a smažíme na pánvi na rozpáleném oleji z obou stran dozlatova.

5

Hotové kousky podáváme s citronem, ideální přílohou je bramborový salát.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3