Recepty Hlavní jídla Ryby Smažené kapří podkovy v parmazánovém těstíčku

Ingredience

Na kapří podkovy

4 kapří podkovy (silné asi 2 až 4 cm)

hladká mouka

šťáva z jednoho citronu

sůl

Na těstíčko

80 g strouhanky

3 lžíce strouhaného parmazánu

3 bílky

sůl

pepř

Na smažení

150 ml rostlinného oleje

Na servírování

1 citron

Popis

TIP 1: Kapří podkovy nechejte před servírováním okapat na papírových utěrkách nebo v sítu - zbavíte se tak přebytečného oleje.

TIP 2: Nemáte parmazán? Nevadí, použít můžete i jiný sýr. Důležité je, aby byl tvrdý a nastrouhaný na jemno.

TIP 3: Kapra nemusíte smažit jen na oleji - skvěle chutná i na sádle.

Postup přípravy

1

Maso důkladně očistíme, z obou stran osolíme a pokapeme citronovou šťávou. Kapří podkovy obalíme ze všech stran v hladké mouce. Maso důkladně očistíme, z obou stran osolíme a pokapeme citronovou šťávou. Kapří podkovy obalíme ze všech stran v hladké mouce.

2

Do hlubšího talíře si připravíme bílky, které lehce našleháme. Bílky ochutíme solí a pepřem, vmícháme na jemno nastrouhaný parmazán a strouhanku.

3

Vše důkladně promícháme, aby nám vzniklo konzistentní těstíčko, které necháme asi 30 minut odležet v lednici.

4

Kapří podkovy obalujeme v těstíčku a smažíme na pánvi na rozpáleném oleji z obou stran dozlatova.

5

Hotové kousky podáváme s citronem, ideální přílohou je bramborový salát.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Prohlédněte si letáky a katalogy


1 / 8

Recepty podle Vaší chuti

A jéje! Žádné výsledky Prosím, změňte kategorii.
2 3 4