Recepty Hlavní jídla Ryby Smažené kapří podkovy v parmazánovém těstíčku
Ingredience
Na kapří podkovy
4 kapří podkovy (silné asi 2 až 4 cm)
hladká mouka
šťáva z jednoho citronu
sůl
Na těstíčko
80 g strouhanky
3 lžíce strouhaného parmazánu
3 bílky
sůl
pepř
Na smažení
150 ml rostlinného oleje
Na servírování
1 citron
Popis

TIP 1: Kapří podkovy nechejte před servírováním okapat na papírových utěrkách nebo v sítu - zbavíte se tak přebytečného oleje.

TIP 2: Nemáte parmazán? Nevadí, použít můžete i jiný sýr. Důležité je, aby byl tvrdý a nastrouhaný na jemno.

TIP 3: Kapra nemusíte smažit jen na oleji - skvěle chutná i na sádle.

Postup přípravy
1
Maso důkladně očistíme, z obou stran osolíme a pokapeme citronovou šťávou. Kapří podkovy obalíme ze všech stran v hladké mouce. Maso důkladně očistíme, z obou stran osolíme a pokapeme citronovou šťávou. Kapří podkovy obalíme ze všech stran v hladké mouce.
2
Do hlubšího talíře si připravíme bílky, které lehce našleháme. Bílky ochutíme solí a pepřem, vmícháme na jemno nastrouhaný parmazán a strouhanku.
3
Vše důkladně promícháme, aby nám vzniklo konzistentní těstíčko, které necháme asi 30 minut odležet v lednici.
4
Kapří podkovy obalujeme v těstíčku a smažíme na pánvi na rozpáleném oleji z obou stran dozlatova.
5
Hotové kousky podáváme s citronem, ideální přílohou je bramborový salát.
Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Prohlédněte si letáky a katalogy

Tesco Leták

Více informací  Informace



Platí pro hypermarket a obchodní domy.
Letáková nabídka platí v hypermarketech a obchodních domech od 10. 7. od 8:00 do 16. 7. 2019 dle otevíracích dob jednotlivých obchodních jednotek nebo do vyprodání zásob, s výjimkou odlišné platnosti na vybraných stranách. Uvedené ceny jsou v českých korunách. V letáku jsou použity ilustrační fotografie. Za případné tiskové chyby se omlouváme. Tesco Stores ČR, a. s., Vršovická 1527/68 b, Praha 10. ID. č. 2019/20_5k.
Údaje o platnosti
Údaje o platnosti
1 / 8

Recepty podle Vaší chuti

A jéje! Žádné výsledky Prosím, změňte kategorii.
2 3 4