Recepty Dezerty Nepečené Smažené vdolky z kynutého těsta

Ingredience

200 g hladké mouky
200 g polohrubé mouky
50 g moučkového cukru
250 ml mléka (vlažného)
20 g čerstvého droždí
1 vejce
50 g másla (rozpuštěného)
1 citron (nastrouhaná kůra z půlky)
1 špetka soli
slunečnicový olej (na smažení)
Na dochucení
skořicový cukr
zakysaná smetana
švestková povidla (nebo jiná oblíbená povidla)

Popis

TIP: Vdolky chutnají skvěle také s marmeládou, je jen na vás, jak je máte rádi.

Postup přípravy

1

Do mísy vsypeme hladkou mouku , přidáme polohrubou, cukr, droždí, sůl vejce, vlažné mléko a rozpuštěné máslo.

2

Nastrouháme citronovou kůru a promícháme. Těsto zakryjeme a necháme na teplém místě kynout.

3

Na pánvi si rozpálíme olej.

4

Z vykynutého těsta tvoříme vdolky a smažíme na rozpáleném oleji z obou stran dozlatova. Přebytečný olej osušíme.

5

Vdolky můžeme obalit ve skořicovém cukru, přidat zakysanou smetanu nebo dochutit švestkovými povidly.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3