Recepty Dětská jídla Hlavní jídla Smažené zelné řízečky v dvojobalu

Ingredience

1 hlávka bílého zelí
3 vejce
1 hrst čerstvé petrželky
2 hrnky strouhanky
5 lžic slunečnicového oleje
sůl
mletý černý pepř

Popis

TIP: Řízečky podávejte s lehkým salátem nebo bramborovou kaší.

Postup přípravy

1

Hlávku rozpůlíme, nakrájíme na srpky a povaříme v osolené vodě asi 10 minut.

2

Mezitím nasekáme petržel, přidáme vajíčka. osolíme, opepříme a vše promícháme.

3

Do druhé mísy si připravíme strouhanku. Zelí vyjmeme a na pánvi rozpálíme olej. Kousky obalujeme nejprve ve vajíčku, pak ve strouhance a smažíme z obou stran dozlatova.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3