Recepty Hlavní jídla Ryby Smažený kapr v těstíčku a klasický bramborový salát

Ingredience

1 kapr (menší)
150 ml mléka
120 g hladké mouky
2 vejce
100 g parmazánu
1 ks kořenové petržele
slunečnicový olej
Na bramborový salát
1 kg brambor (typu A)
1 mrkev
¼ celeru
1 petrželka
1 cibule (menší)
4 vejce
150 g kyselých okurek
150 g nakládaného hrášku
200 ml majonézy
1 lžíce plnotučné hořčice
1 špetka soli
1 špetka pepře

Postup přípravy

1

Začněte přípravou salátu: Brambory uvařte ve slupce. Po vychladnutí je oloupejte a nakrájejte na malé kostičky.

2

Očistěte kořenovou zeleninu. Vložte celé kusy do hrnce s vodou a vařte do změknutí, asi 10 minut. Uvařenou zeleninu také nakrájejte na kostičky.

3

Vejce uvařte natvrdo, asi 7 minut. Oloupejte je a nakrájejte na kostičky.

4

Vše dejte do mísy. Přimíchejte nadrobno nakrájenou okurku, sceděný hrášek, doplňte majonézou a hořčici. Dochuťte solí a pepřem.

5

Salát nechte minimálně hodinu odležet, ideálně přes noc.

6

Naporcovaného kapra osolte a opepřete.

7

V misce rozdělejte těsto z mléka, mouky, vejce a nastrouhaného sýra. Těsto dochuťte solí a pepřem, vmíchejte nasekanou petržel.

8

Kousky kapra obalte. Smažte je na oleji dozlatova z obou stran, podle velikosti z každé alespoň 5 minut.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3