Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
TIP: Hotovou polévku podáváme s čerstvou nebo vařenou brokolicí. Použít můžete také krutony nebo kostičky smaženého chleba.
Brokolici opláchneme, necháme okapat a nakrájíme na růžičky. V hrnci rozehřejeme máslo a zaprášíme ho moukou. Jíšku rozmícháme dohladka.
Jíšku zalijeme trochou vývaru, rozmícháme ji, aby nevznikly hrudky a nalijeme zbytek vývaru.
Do polévky vhodíme brokolici a vaříme ji do měkka asi 20 minut. Jakmile je brokolice měkká, polévku ochutíme lisovaným česnekem, solí a pepřem. Do polévky vhodíme sýr a necháme ho rozpustit.
Aby byla polévka hladká a jemná, rozmixujeme ji tyčovým mixérem dohladka a vmícháme smetanu.