Recepty Dezerty Pečené Smetanové mini mazance s mandlemi

Ingredience

450 g polohrubé mouky
25 g čerstvého droždí
8 dkg krupicového cukru
1 dcl smetany na vaření
14 dkg másla
2 vejce (žloutky)
mandle
rozinky
mléko
sůl

Popis

TIP: Mandle můžete podrtit na jemné kousky pro zajímavější vzhled.

Postup přípravy

1

Předehřejeme si troubu na 160 °C. Do mísy si dáme mouku, do vytvořeného důlku pak rozdrobíme droždí. Přidáme lžíci cukru a vlažnou smetanu a necháme kynout.

2

Poté společně se zbylým cukrem, rozehřátým tukem, žloutky, solí a moukou vypracujeme těsto, do nějž přidáme mandle i rozinky a necháme kynout další dvě hodiny.

3

Na pečicí papír klademe malé bochánky, které umístíme v dostatečné vzdálenosti, aby se nespojily a ještě necháme vykynout. Těsně před pečením je potřeme vejcem a posypeme na vrchu mandlemi. Poté pečeme zhruba 40 minut.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3