Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Oloupeme konce chřestu, směrem od špičky dolů. Opatrně, chřest je křehký a může se vám zlomit v ruce.
Chřest povaříme cca 4 minuty v osolené vodě, špičky necháme vykukovat ven z vody, ponoříme je až na poslední minutu pouze 1 minutu.
Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu v osolené vodě.
Mezitím si v pánvi na olivovém oleji osmažíme kuřecí maso spolu s plátky česneku, který přidáme o pár minut později, aby se nám nespálil.
Poté k masu přimícháme máslo a také 12% smetanu, do které následně přidáme i na kousky nakrájený chřest (špičky si můžeme nechat na ozdobu).
Ve smetaně povaříme pár minut na mírném stupni a následně přidáme i bylinky, sůl a pepř. Mícháme pár minut dokud smetana trochu nezhoustne.
Hotové těstoviny slijeme a nachystáme si je na talíř. Zalijeme je omáčkou a ozdobíme čerstvým oreganem a špičkami chřestu.