Recepty Dezerty Snadný nepečený jogurtový dezert
Ingredience
Na korpus
130 g máslových sušenek
50 g másla
Na jogurtovou náplň
250 g měkkého tvarohu
250 g bílého řeckého jogurtu
1 lžička vanilkového extraktu
70 g moučkového cukru
15 g práškové želatiny na nepečený dort
50 ml vlažné vody
Na jahodový krém
450 g čerstvých jahod
150 g bílého řeckého jogurtu
20 g práškové želatiny na nepečený dort
5 lžic moučkového cukru
1 lžíce citronové šťávy
60 ml vlažné vody
Postup přípravy
1
Začneme s přípravou sušenkového základu. Máslo rozpustíme a sušenky rozmixujeme na jemno.
2
V misce obě ingredience smícháme. Dno formy vyložené pečicím papírem, poklademe sušenkovým základem, lžicí jej vyhladíme a dáme do lednice na 30 minut ztuhnout.
3
Mezitím si připravíme jogurtovou náplň. Do misky nasypeme želatinu a zalijeme ji 50 ml vlažné vody a rozmícháme. Takto necháme 10 minut odležet, aby mohla želatina nabobtnat.
4
Tvaroh vyšleháme dohladka s jogurtem, cukrem a vanilkovým extraktem. Do připraveného základu vmícháme po lžičkách želatinu. Krém natřeme na sušenkový základ. Dáme do lednice.
5
Následuje druhá jahodová vrstva. Do misky nasypeme želatinu a zalijeme ji vlažnou vodou a rozmícháme. Necháme opět 10 minut odležet, želatina nabobtná.
6
Jahody rozmixujeme dohladka a propasírujeme je, abychom se zbavili zrníček. Jahody vyšleháme s jogurtem, cukrem, citronovou šťávou a nakonec po lžičkách vmícháme želatinu.
7
Na první vrstvu dortu nalijeme jahodovou náplň a opět vše dáme do lednice ztuhnout. Takto necháme dort v lednici tuhnou nejlépe přes noc a další den podáváme.
Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Recepty podle Vaší chuti

A jéje! Žádné výsledky Prosím, změňte kategorii.
před 2 měsíci