Recepty Hlavní jídla Šneci dušení s ječnými kroupami a libečkem

Ingredience

250 g zahradních šneků (vařených)
200 g krup (ječných)
½ dcl řepkového oleje
100 g másla
30 g sýra Gran Moravia
l kuřecího bujónu
150 g cibule
30 g česneku
1 dcl suchého bílého vína
5 listů libečku (čerstvého)
sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy

1

Kroupy den předem namočíme do vody, před přípravou ji slijeme.

2

V širokém kastrůlku zahřejeme olej, přidáme jemně krájenou cibuli a česnek a opékáme, než se základ začne zabarvovat.

3

Přidáme kroupy, orestujeme a odvaříme bílým vínem.

4

Když víno vyvaříme, přidáme nahrubo nasekané šneky a po naběračkách postupně přiléváme vývar.

5

Osolíme, opepříme a pomalu dusíme jako italské rizoto, dokud kroupy nejsou skoro měkké.

6

Nakonec přidáme pokrájené máslo, strouhaný sýr, sekaný libeček, dochutíme a dodusíme do vláčné konzistence. Pokud svaříme moc, přidáme trošku vývaru a pokud už se neoddělil tuk, máslo nám dá druhou šanci.

7

Servírujeme hned po dovaření.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3