Recepty Nápoje Nealkoholické Sorbetto all´arancia (pomerančový sorbet)

Ingredience

5 pomerančů (šťáva z pěti a kůra z jednoho)
250 g krystalového cukru
200 ml vody
1 ks vejce (jen bílek)
1 citron (jen kůra)

Popis

Tip: Postup můžeme dělat i trochu odlišně. Můžeme dát do mrazáku směs z pomerančů a cukru. Jakmile se pěkně zamrazí, ale nezatuhne kompletně, přidáme teprve bílky. Smícháme a dáme zamrazit.

Postup přípravy

1

Vymačkáme šťávu z pomerančů a vyfiltrujeme ji (odstraníme dužinu).

2

Mezitím rozpustíme cukr ve vroucí vodě a pořádně promícháme.

3

Dáme stranou, do sirupu přidáme citrónovou kůru (kterou poté vyndáme, takže se nám vyplatí dát větší kus) a necháme vychladit.

4

Z bílku vyšleháme pěnu a smícháme společně s pomerančovou šťávou a vychlazeným cukrovým sirupem.

5

Přidáme ještě trochu pomerančové kůry a směs dáme do mrazáku na potřebně dlouhou dobu.

6

Čas od času směs z mrazáku vyndáme a promícháme, aby se nám nevytvořily krystalky na povrchu.

7

Před podáváním ještě směs promícháme a můžeme ozdobit čerstvými lístky máty.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3