Recepty Hlavní jídla Těstoviny Špagety s bazalkovým pestem

Ingredience

25 g čerstvé bazalky
1 špetka mořské soli (hrubé)
1 polévková lžíce piniových oříšků
50 ml extra panenského olivového oleje
1 stroužek česneku
30 g parmazánu
15 g sýra pecorino
300 g tagliatelle

Popis

TIP: Důležité je pracovat rychle při výrobě pesta. Pesto můžete konzervovat v lednici, ale je potřeba vršek pesta zalít olivovým olejem.

Postup přípravy

1

V hmoždíři rozmačkáme česnek a špetku hrubé mořské soli.

2

Přidáme osušené lístky bazalky a krouživými pohyby je lehce rozdrtíme dokud nepustí zelenou šťávu.

3

Přidáme piniové oříšky a pokračujeme.

4

Až nám vznikne krém, přidáme sýry a v hmoždíři opět promícháme.

5

Nakonec přidáme olivový olej po troškách a průběžně promícháváme.

6

Nezapomeneme dát vařit osolenou vodu na těstoviny.

7

Hotové těstoviny pak zcedíme a smícháme s pestem.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3