Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Rajčata opláchneme a necháme je okapat. Nejprve je oloupeme. Na obou vrchních stranách nařízneme nožem křížek.
Připravíme si misku, do které nalijeme horkou vodu. Rajčata naskládáme do cedníku a ponoříme na 30 sekund do horké vody. Po 30 sekundách je vyndáme a hned zchladíme pod proudem studené vody. Rajčata oloupeme, půjde to velmi snadno.
Oloupaná rajčata nakrájíme na kostičky. Mrkev oloupeme a společně s celerem ji nastrouháme na jemno.
Oloupanou cibuli nakrájíme na drobno. Na rozpáleném oleji lehce a jen krátce orestujeme cibulku, celer a mrkev.
Rajčata z plechovky rozmixujeme a nalijeme je na pánev. Promícháme, přidáme čerstvá rajčata a vaříme je do měkka. Omáčku ochutíme lisovaným česnekem, na drobno nakrájenou bazalkou a solí. Podle chuti přidáme cukr.
Hotovou omáčku ještě rozmixujeme, aby měla opravdu jemnou konzistenci a necháme chvíli povařit.
Ve vroucí osolené vodě uvaříme špagety podle návodu na obalu. Vaříme je na skus. Hotové špagety podáváme s omáčkou.