Recepty Hlavní jídla Těstoviny Špagety s masovými koulemi

Ingredience

Masové koule:
250 g mletého vepřového masa
1 stroužek česneku
1 cibule (malá)
1 lžíce strouhaného parmazánu
½ lžičky soli
½ lžičky pepře
1 lžíce olivového oleje
Rajčatová omáčka:
400 g rajčatového protlaku
1 lžíce olivového oleje
2 česneky
1 špetka soli
provensálské koření
čerstvá bazalka
½ balíčku špaget

Postup přípravy

1

Nakrájíme cibuli na malé kostičky a smícháme s masem. Dochutíme solí a pepřem.

2

Přidáme rozmačkaný česnek a olej.

3

Přisypeme strouhaný parmezán a vše pořádně promícháme.

4

Ze směsi vytvoříme malé koule a dáme je do pekáče. Pečeme na 220 °C po dobu 20 minut.

5

Připravíme si omáčku. Na oleji osmahneme drcený česnek a přilejeme rajčatový protlak. Osolíme, opepříme a necháme povařit.

6

Uvaříme špagety, promícháme je s masovými koulemi a zalijeme omáčkou.

7

Podáváme posypané lístky bazalky a parmezánem.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3