Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Prosciutto nakrájíme na kostičky a osmažíme ho na rozpáleném olivovém oleji. Šunka musí být opravdu křupavá, smažíme ji pozvolna dozlatova.
Česnek oloupeme, rozdrtíme a pokrájíme na drobno. Jakmile je šunka hotová, přidáme k ní česnek a jen krátce orestujeme, aby nám nezhořkl, ale jen se rozvoněl. Odstavíme z plotny a ochutíme máslem, které se nám na teplé pánvi rozpustí.
Jakmile získá šunka požadovanou barvu, začneme s přípravou těstovin. Ve vroucí osolené vodě vaříme špagety na skus, tedy al dente.
Nachystáme si malou misku, ve které vyšleháme žloutky se smetanou a 70 g na jemno nastrouhaným sýrem. Zbytek sýru si odložíme stranou. Směs lehce osolíme a opepříme.
Hotové špagety přecedíme a na pánvi je promícháme se šunkou. Vše zalijeme smetanovou směsí a zakryjeme pokličkou. Necháme odpočinout. Díky horkým těstovinám získá směs požadovanou krémovou konzistenci.
Bazalku nasekáme na jemno. Hotové těstoviny podáváme posypané sýrem i bazalkou.