Recepty Polévky Španělská česneková polévka

Ingredience

5 ks rajčat

8 stroužků česneku

1 bílek

kořenící směs Podravka

sůl

pepř

petrželka

2 lžíce olivového oleje

Popis

Tip: rajčata lze snadno oloupat tak, že na špičce naříznete křížek a rajčata vložíte na 30 sekund do horké vody. Vyndaná rajčata následně přendáte do studené vody. Loupání půjde snadno! 

Postup přípravy

1

Oloupeme si rajčata a česnek.

2

Rajčata nakrájíme na malé kousky a česnek na plátky.

3

Do rozpáleného hrnce vlijeme olej a přidáme plátky česneku. Krátce osmažíme.

4

Přidáme rajčata, sůl, polovinu petrželky a vše dusíme. Přidáme vodu a vše necháme vařit asi 10 minut.

5

V misce rozšleháme bílky, petrželku a podravku podle chuti. Směs vlijeme do hrnce a důkladně mícháme.

6

Necháme provařit ještě 5 minut a polévka je hotová.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Prohlédněte si letáky a katalogy


1 / 8

Recepty podle Vaší chuti

A jéje! Žádné výsledky Prosím, změňte kategorii.
2 3 4